Rabac-Labin

29.09.2023.

Cro Race

h



5. etapa profesionalne biciklističke utrke

Osmo izdanje utrke održat će se od 26. rujna do 1. listopada 2023. godine, a pretposljednja će se etapa voziti u Istri u subotu, stoga vas pozivamo da taj vikend provedete s nama. Istra je nadaleko poznata kao odlična cikloturistička destinacija koja nudi idealne uvjete za biciklizam, ali i mnoštvo drugih sportskih te bogatih gastronomskih sadržaja.

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race okuplja svjetske bicikliste i timove iz kategorija natjecanja World Tour, Pro Continental i Continental koji se natječu u šest etapa i diljem Hrvatske voze više od tisuću kilometara. Na dosadašnjim su izdanjima utrke nastupale najveće biciklističke zvijezde poput Marka Cavendisha, Vincenza Nibalija, Giacoma Nizzola, Adama Yatesa, Mateja Mohoriča i drugih, a u prošlom je izdanju nastupilo čak šest WorldTeam timova od ukupno dvadeset timova na CRO Raceu. Utrka je uvrštena u međunarodni kalendar utrka Svjetske biciklističke organizacije (UCI).

Utrka za startove ili ciljeve odabire gradove diljem Hrvatske ili poznate lokacije poput nacionalnih parkova i parkova prirode, a peta se etapa svake godine vozi kroz predivne lokacije po Istri i Kvarneru te je zbog svoje zahtjevnosti dobila nadimak „kraljevska etapa“. Tako se i prošle godine mogao pratiti sportski spektakl, prikazan u 190 zemalja, koji je između ostalog prolazio i kroz Opatiju, Viškovo, Pazin, Rijeku, Rabac i Labin.

Točni detalji o etapama, kilometražama i timovima bit će poznati naknadno.